Wat moet ik doen als lid van MediaPanel?

Bij MediaPanel kan je als panellid je mening kwijt over de Vlaamse media, en dit tegen beloning! Er zijn voornamelijk twee soorten vragenlijsten waar je aan kan deelnemen: de dagelijkse tv-vragenlijst en extra vragenlijsten.

Dagelijkse tv-vragenlijst, inclusief streamingdiensten

Elke dag kan je aan de hand van een korte vragenlijst de programma’s van de Vlaamse televisiezenders die je de avond ervoor bekeken hebt, beoordelen. Hiervoor krijg je dagelijks een herinnering via mail en indien je dat wenst ook via SMS. De vragenlijst is dagelijks beschikbaar van 6 uur ’s morgens tot 2 uur de volgende ochtend.

In de dagelijkse vragenlijst kan je aangeven welke programma’s je de avond ervoor live of uitgesteld bekeken hebt en geef je deze een score van 1 tot 10. Voor elk programma kan je ook de positieve en/of minder positieve punten noteren. Verder kan je ook aangeven welke streamingdiensten je de dag ervoor gebruikt hebt.

Voor jouw deelnames aan de tv-vragenlijst wordt je uiteraard beloond! Ook als je geen tv hebt gekeken telt jouw deelname. Per deelname krijg je 1 ticket in de maandelijkse loterij ter waarde van €500. Daarnaast wordt ook je puntensaldo verhoogd als je minstens 10 keer hebt deelgenomen in een maand. Het aantal punten stijgt zelfs als je minstens 20 keer hebt deelgenomen in een maand. Deze punten kan je inwisselen voor mooie prijzen, zoals waardebonnen bij diverse (web)winkels, een uitbetaling op je rekeningnummer of een schenking aan een goed doel (Kom op tegen Kanker of Rode Kruis Vlaanderen).

Extra vragenlijsten

Naast de dagelijkse tv-vragenlijst zijn er ook geregeld extra vragenlijsten beschikbaar. Deze gaan over specifieke televisie- of radioprogramma’s, televisie en radio in het algemeen of over diverse mediagerelateerde onderwerpen.

Deze vragenlijsten zijn steeds kort (variëren tussen de 2 en de 7 minuten) en ook hier wordt elke deelname beloond! Per ingevulde extra vragenlijst krijg je 3 tickets in de maandelijkse loterij ter waarde van €500.

Voor meer informatie over de vergoedingen kan je naar de ‘Vergoeding?’-pagina gaan.

Meer algemene informatie over de werking van MediaPanel kan je terugvinden in de Algemene Voorwaarden. Door lid te worden van MediaPanel accepteer je deze Algemene Voorwaarden.